Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår

Boligalarmen reddet René

René Häberle fra Fredrikstad lurte døden med noen minutters klaring. Han takker Sector Alarm for at han lever i dag. Tirsdag 27. oktober 2009 er en dag René Häberle kommer til å huske resten av livet. Den unge mannen kom hjem til leiligheten sin i Fredrikstad og skulle lage seg litt grøt til middag. Han satte en kjele vann på full fres på komfyren.


-Jeg satte meg i sofaen i stuen og ventet på at vannet skulle begynne å koke. Det gikk bare noen minutter så duppet jeg av, forteller René. Han lider av søvnproblemer og sov bare tre timer natten før.

-Det var helt uventet at jeg sovnet. Jeg pleier normalt å slite med å falle i søvn, forteller René. Klokken var litt over tre på ettermiddagen. Snart tørrkoker kjelen på kjøkkenet og det oppstår kraftig røykutvikling. Den teflonbelagte kjelen smelter nærmest av varmen. Det er seks meter under taket i den hundre kvadratmeter store leiligheten, men røyken fyller raskt alle rom. René forgiftes av røyken og sover tungt, og han hører ikke brannalarmen som uler.

Redningen Når alarmen går prøver Sector Alarm å ringe ham på mobiltelefonen. Vi ringer mange ganger, men René sover for tungt og hører ikke mobilen. Sector Alarm varsler brannvesenet som rykker ut. Det samme gjør politi og ambulanse. I mellomtiden våkner René av alarmen og sjangler ut i friluft. Like etter kommer brannvesenet frem.

-Noen minutter til så hadde vi trolig måttet bære ut et lik. Du reagerte riktig med å komme deg ut så fort som mulig, sier brannsjefen til René. Mannen får sterk hodepine og føler seg veldig dårlig. Derfor blir han med ambulansen til Fredrikstad sykehus og ligger 12 timer med ekstra oksygentilførsel. Han kommer fra uhellet uten fysiske skader og skrives ut fra sykehuset neste morgen.

Jeg fikk en sterk reaksjon. Et kvarter til, og jeg hadde vært død. Jeg har aldri grini så mye i hele mitt liv som jeg gjorde dette døgnet. Nå føler jeg takknemlighet over hjelpen jeg har fått. Jeg hadde bare vært kunde hos Sector Alarm i underkant av et år da uhellet var ute. Nå kommer jeg nok til å være alarmkunde der i mange år.
Brannvesenet hjalp til med å suge ut all røyken av leiligheten ved hjelp av spesialutstyr. Nå gjenstår det å vaske og rense alle møbler, for det lukter surt av det meste.

-Men det er en liten pris å betale, for dette kunne ha gått så mye verre, avslutter René, som er evig takknemlig for at han valgte å investere i boligalarm fra Sector Alarm.
Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018