Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
Livet blir tryggere med Sector Alarm Se vår film om brannøvelse i hjemmet


Se filmen herFå et uforpliktende tilbud
Få et uforpliktende tilbud Ring oss på 08090 eller fyll inn dine kontaktopplysninger under, så kontakter vi deg og forteller mer om boligalarm.

Låt oss kontakta dig

Utfør brannøvelse hjemme

De fleste av oss gjennomfører brannøvelser regelmessig på jobben eller på skolen. Deretter glemmer mange familier å gjennomføre brannøvelse i hjemmet, stedet hvor man tilbringer mest tid. I en stresset situasjon er det viktig å vite hva man skal gjøre og hvordan. Ikke minst kan barn bli redde og gjemme seg under sengen eller i et skap når røykvarsleren piper. Det er derfor viktig at de føler seg trygge og vet hva de skal gjøre. Ved å lage egen handlingsplan og rømningsplan for familien og avholde øvelser minst to ganger i året, står man mye bedre rustet til å takle en krisesituasjon.

Det brenner i 1700 norske hjem årlig, noe som gjør hjemmet til et av de vanligste stedene for brann.
I hjemmet er det mange brannfarer: Et glemt stearinlys, matlaging på komfyren eller en overfylt vaskemaskin. En stadig vanligere årsak er også overoppheting og feil i elektriske apparater. Trekk derfor alltid ut støpselet når du er ferdig med å lade mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen, og unngå å lade dette om natten.

Test brannslukningsutstyret sammen med barna. Ha brannslukningsutstyret på et lett tilgjengelig sted som alle i familien kjenner til. Når barna er store nok til å forstå hvordan et brannslukningsapparat eller en husbrannslange virker, burde de lære å bruke utstyret. Foreldrene er ikke alltid hjemme. brannøvelse
Hva er enkleste vei ut? Sørg alltid for å ha to muligheter, den ene kan være blokkert av brannen. Monter brannstige der det er behov. Test disse med barna. Barna synes dette er gøy og det er viktig å kjenne utstyret på forhånd.

Huskeliste til brannøvelsen:
   - Lag en evakueringsplan
   - Avtal hvem av foreldrene som har ansvar for hvilket barn
   - Kryp ut om det er mye røyk
   - Avtal møtested utenfor hjemmet
   - Tell alle medlemmene i familien
   - Test røykvarslerne sammen med barna
   - Ved brann Ring 110
Brannsikkerhet i hjemmet
Brannsikkerhet i hjemmet Det finnes mange potensielle kilder til branntilløp og er du klar over disse, kan du minimere sjansen for brann betraktelig. Her har vi listet opp noen av disse.

Brannsikkerhet
brannsikringsprodukter
Brannsikringsprodukter I tillegg til din eksisterende boligalarm har vi flere nyttige sikkerhetsprodukter i vår nettbutikk som gjør din hverdag tryggere.


Brannsikringsprodukter
brannsikringstips
Brannsikringstips Utover det å sikre hjemmet med en boligalarm finnes det ytterligere tiltak du kan gjøre for å gjøre din hverdag enda litt tryggere.


Brannsikringstips
Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2017