Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
Mange innbrudd kunne vært unngått
Veldig mange og stadig flere velger å benytte høstferien til å lade batteriene og reise på ferie, men ferietid er dessverre også høysesong for innbruddstyver.
Et godt råd er derfor å sette av tid for en gjennomgang av boligen før ferien. Enkle grep kan bidra til å holde innbruddstyvene unna din bolig.
Nordmenn blir stadig flinkere til å sikre hjemmene mot innbrudd og brann og ferske tall viser at det aldri har vært flere boliger med boligalarm i Norge. Hele 400 000 boliger har boligalarm tilknyttet alarmstasjon I følge NHO Service kunne en fjerdedel av alle innbrudd i boliger uten alarm ha vært unngått ved å installere boligalarm.

Ferietid er høysesong -Ferietid er høysesong for innbruddstyver, sier Sissel Eckblad kommunikasjonssjef i Sector Alarm. -Boligalarm er et preventivt virkemiddel mot innbrudd. Står det to hus tomme, velger tyvene «alltid» huset uten alarm.

-Alarmsystemene blir stadig bedre, og i dag er selvfølgelig alt trådløst. Du kan i tillegg styre alarmen din via en app på din smarttelefon.

Alarmen kan tilpasses til individuelle behov og løsningene er svært fleksible.

-Vi tilbyr både bevegelsessensorer og magnetkontakter som monteres i vinduene og på utgangsdørene. Det betyr også at du kan bevege deg fritt i boligen når alarmen er aktiv. Alarmen har også en direkte kobling til vår døgnbemannede alarmstasjon, så hjelpen er aldri langt unna. En boligalarm tilkoblet en alarmstasjon igangsetter alltid et reaksjonsapparat.

Boligen bør se bebodd ut Det aller viktigste er naturligvis å låse alle dører og vinduer før man forlater boligen. Sørg for å lukke alle vinduer skikkelig. Ikke la de stå på luftestilling. Da er de lette å bryte opp. Det er mange eksempler på tyver som har kommet seg inn i et hus gjennom vinduet i andre etasje.

Gjem også unna alt av verdifulle gjenstander slik at tyvene ikke blir fristet.

I tillegg er det også viktig at huset ser bebodd ut. - La en lampe stå på, eller bruk en smartplugg som slår lyset av og på når du er på ferie. Slik vil hjemmet ditt se bebodd ut, og dermed være mindre attraktivt for tyver.

Vi anbefaler også at du avtaler med noen naboer om å tømme postkassen din. Har du egen søppelkasse, spør naboene om å bruke den en gang iblant, sier Eckblad.

Sector Alarms tips for å sikre boligen mot innbrudd: Boligalarm gir deg ekstra beskyttelse og trygghet. Ikke fortell om dine reiseplaner på sosiale medier. Skjul verdifulle gjenstander som bunad, iPad, ekte sølv og gullsmykker. Det er ikke lenger TV-en tyvene går etter, men heller verdifulle smågjenstander og ting det er enkelt å ta med seg ut av huset. Ikke la verdifulle smykker ligge på soverom eller bad. Det er der tyvene ser etter dette først. Sørg for at alle vinduer er lukket og dører er låst. Be noen om å parkere sin bil i din oppkjørsel. Lar du bilen stå, så ikke la bilnøkkel ligge synlig ved et vindu i gangen. Få huset til å se bebodd ut: La gardinene være fratrukket, få naboen til å kaste søppel i din søppelkasse, og be noen å ta inn posten. Har du smartplugg kan du stille den inn slik at lyset slår seg på en gang i blant.
Hjertet i vår tjeneste er menneskene
badges
© SECTOR ALARM 2018