Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
62 personer reddet fra røykfylte hus
I hele 2015 rykket Sector Alarm ut og reddet 62 personer fra røykfylte hus.
Ferske tall fra fjoråret bekrefter at boligalarm redder liv og reduserer risikoen for uønskede hendelser. I fjor rykket Sector Alarm ut etter å ha mottatt brannalarm og hjalp ut 62 personer som sov i røykfylte hus. Det er nesten dobbelt så mange som i 2014 da vi hjalp ut 34 personer.
Årsaken til doblingen er sammensatt, men har blant annet sammenheng med at stadig flere installerer boligalarm tilknyttet en alarmstasjon, i tillegg opplever vi at flere og flere sovner fra mat på komfyren. I fjor døde 35 personer i boligbrann. Dette er ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) det laveste tallet siden man begynte registreringen av omkomne i 1979.

Hvert sekund teller - Sector Alarm mottar hver dag mange signaler. God teknologi og lang erfaring i kombinasjon med profesjonell bemanning sikrer at vi raskt kan gi en riktig reaksjon til kundene, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm. -Har du en boligalarm med brannvarsling har du også en brannalarm som igangsetter et reaksjonsapparat som kan være til hjelp ved redning.

En halv million sover uten -Hovedhensikten for en boligalarm med brannvarsling er tidlig varsling ved brann eller tilløp til brann, gjennom dette redder boligalarmbransjen hvert år mange liv og avverger hendelser som kunne utviklet seg til noe mer alvorlig, sier Runar Karlsen som er Fagsjef Sikkerhetsbransjen i NHO Service. -Vi mener en boligalarm med brannvarsling gir kunden bedre kvalitet og sikring enn ordinære brannvarslere. Ikke minst på grunn av reaksjonsapparatet som igangsettes ved utløst alarm.

En halv million sover uten I følge DSB er det generelt en stabil høy dekning av fungerende røykvarslere i norske boliger, men fremdeles sover omtrent 500 000 nordmenn uten mulighet til å bli varslet ved brann (på grunn av defekte røykvarslere.

Tidlig varsling De fleste husstander har i dag ioniske varslere fra jernvarehandlere installert hjemme hos seg. Disse bruker lengre tid på å oppdage den vanligste boligbrannen, nemlig ulmebrann. Resultatet er at mange mennesker sover og blir slått bevisstløse av giftige gasser før de rekker å reagere.

Røykvarsler tilknyttet alarmstasjon og nye avanserte brannvarslere med kameraer varsler tidlig om røykutvikling. Den tekniske utviklingen har også bidratt til at alarmstasjonen på en bedre måte leser alarmsignalene. De kan derfor enklere igangsette et riktig og raskt reaksjonsapparat tilpasset den aktuelle hendelsen.

Ta grep – vær forebyggende Med høyere sjanse for brann, er det ekstra viktig å være bevisst på hva som kan forårsake branner. Når det er kaldt ute er det mer vanlig med peiskos, stearinlys og høyt strømforbruk, som alle er vanlige årsaker for brann. Glemte matgryter på komfyren eller i ovner, smult og fett som kan ta fyr under matlaging er det også viktig å være klar over. Vær forebyggende, kontroller at røykvarslere fungerer som de skal og at levende lys ikke står i nærheten av brennbare ting som gardiner. Har du en boligalarm med brannvarsling tilknyttet en alarmstasjon er du også sikret et reaksjonsapparat hvis ulykken først er ute.

Gode råd fra Sector Alarm Sørg for at du har riktig og godkjent utstyr for brannvarsling og brannslukking Ta bort brennbart materiale som ligger i nærheten av åpen ild Slukk levende lys når du forlater rommet Bruk oppvaskmaskin, vaskemasking og tørketrommel kun når du er våken og tilstede i boligen Få gjennomført en kontroll av det elektriske anlegget i boligen fra tid til annen Flytt lysestaker unna gardiner og se til at de har brannsikre dekorasjoner Lokaliser tilgjengelige rømningsveier ved brann Ikke lad mobilen eller andre elektriske enheter om natten Unngå å sovne med PC’en på sengen Av-knappen» på en kaffetrakter bør være stikkontakten Unngå å kaste batterier i søppelkassen Gjennomfør brannøvelser jevnlig hjemme
Hjertet i vår tjeneste er menneskene
badges
© SECTOR ALARM 2018